hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, January 21, 2012

Fietspad Vlietskade Gorinchem - Arkel

Waterschap Rivierenland is gestart met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Vlietskade tussen Gorinchem en Arkel.  Het fietspad moet zorgen voor een grotere verkeersveiligheid - met name voor de fietsende scholieren tussen Gorinchem en Arkel. De Parallelweg te Arkel maakt ook onderdeel uit van de werkzaamheden. Deze weg wordt ingericht als fietspad.

Vooralsnog wordt eerst het fietspad tussen de Haarweg in Gorinchem en het motorcrossterrein (tot de gemeentegrens tussen Gorinchem en Arkel) aangelegd. Aansluitend wordt de Parallelweg te Arkel ingericht als fietspad. Een en ander zal omstreeks begin mei klaar zijn.

Het ontbrekende gedeelte van het fietspad – tussen het motorcrossterrein en de spoorlijn/Parallelweg  – wordt aangelegd zodra de voorbereidingen hiervoor zijn afgerond.