hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, September 18, 2012

Waalsafari op Dag van de Dijk


Van Tiel tot aan Slot Loevestein, vindt zaterdag 22 september de publieksdag ‘Beleef de Waal’ plaats tijdens de landelijke Dag van de Dijk. Bezoekers kunnen meedoen aan de vele activiteiten en genieten van de mooie plekken in het westelijke Waalgebied. Er zijn fiets- en wandelroutes, men kan deelnemen aan een Waalsafari per boot, er wordt een kunstwerk op Bato’s Erf onthuld, er is een informatiemarkt in Zaltbommel met activiteiten voor kinderen en nog veel meer. Tijdens de dag geven boswachters, cultuurhistorici, vissers en andere betrokkenen uitleg over wat er allemaal te beleven is in en langs de Waal. 

WaalWeelde Waalsafari neemt de bezoeker per boot mee over de Waal. Betrokkenen vertellen over actuele ontwikkelingen en men kan kennismaken met Waalprojecten die nu of later worden uitgevoerd. Op het parkeerterrein aan de Veerweg in Zaltbommel vindt een informatiemarkt plaats. Verschillende organisaties zijn hier met een stand te vinden, onder andere bezoekerscentrum De Grote Rivieren, Agrarische Natuurvereniging de Capreton, Rijkswaterstaat en het programma WaalWeelde. Naast informatie vindt de bezoeker een kinderboerderij en een springkussen.

Panorama foto van Slot Loevestein


De publieksdag is een initiatief van het programma Waalweelde. WaalWeelde organiseert de dag samen met verschillende partnerorganisaties, zowel overheden als niet-overheden. In het programma WaalWeelde werken de Provincie Gelderland,  gemeenten, Rijkswaterstaat,  Waterschap Rivierenland, Programma Ruimte voor de Rivier, Dienst Landelijk Gebied en Staatsbosbeheer samen met bewoners en bedrijven om de Waal en haar omgeving mooier, veiliger, natuurlijker en economisch sterker te maken.