hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, September 14, 2012

Waterschap wil geen risico met Thermisch gereinigde grond


Thermisch gereinigde grond in kades in de Noordwaard



Waterschap Rivierenland wil geen financiele risico's lopen met het gebruik van thermisch gereinigde grond in primaire keringen en kades. Dat schrijft ze in een brief van 21 juni 2012 aan Rijkswaterstaat. Hierover is ook gesproken in de commissie waterkeringen in mei. 

De volledige tekst van de brief: 
 
Op 14 juni 2012 hebben wij uw brief ontvangen met de afspraken die zijn gemaakt door de heer Hoenderkamp van Rijkswaterstaat en de heer R. Cruijsen (heemraad van Waterschap Rivierenland) omtrent eigendommen c.q. beheer en onderhoud in de Noordwaard. Deze afspraken zijn aanvullend op de Samenwerkingsovereenkomst ‘Ontpoldering Noordwaard’. Het college van Dijkgraaf en Heemraden heeft op 10 juli 2012 ingestemd met deze aanvullende afspraken. Graag verlenen wij onze medewerking om de gemaakte afspraken samen met u uit te voeren.

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Bij de behandeling van de gemaakte afspraken in het college van Dijkgraaf en Heemraden is ook specifiek gesproken over de risico’s voor Waterschap Rivierenland met betrekking tot de toepassing van thermisch gereinigde grond in de primaire kering en hoge kaden. Het waterschap staat op het standpunt dat mocht als gevolg van veranderende wet- en regelgeving, in de toekomst grond van klasse ‘Industrie’ (thermisch gereinigde grond) als een groter risico worden beschouwd voor volksgezondheid en milieu, de gevolgen hiervan voor rekening dienen te komen van het Rijk.  

We gaan er vanuit uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien uw uitnodiging om een generieke afspraak te maken over vastgoedkosten en beheer&onderhoud-kosten graag tegemoet.


Hoogachtend,
de dijkgraaf
van Waterschap Rivierenland,