hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, March 22, 2013

Wereldwaterdag

Jaco Geurts


Op Wereldwaterdag 22 maart werd in het waterschapskantoor in Tiel een waternetwerk bijeenkomst gehouden van de CDA bestuurdersvereniging. Tweede Kamerlid Jacco Geurts, woordvoerder water, stelde zich aan het gezelschap waterschappers voor. In zijn betoog verbaasde hij zich over de geringe aandacht voor water in de Kamer. Zelfs binnen de grote fracties VVD en PvdA is er geen enkel kamerlid dat alleen water doet. Terwijl er bijvoorbeeld wel kamerleden zijn die enkel ICT doen. Geurts zelf doet uiteraard meer dan alleen water, omdat het CDA thans 13 zetels heeft.


Jaco Geurts
Hij ging ook nog in op de mogelijkheid tot vorming van waterketenbedrijven. Waarom hebben waterschap niet de zeggenschap over de waterleiding, riolering en waterzuivering? In het bestuursakkoord Water worden in de waterketen efficiency voordelen voorspeld indien gemeenten en waterschappen beter samenwerken. Maar de gehele waterketen in één hand, zou dat niet juist de grootste besparing opleveren? Niet alle waterschappers waren overigens enthousiast over zijn idee.