hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 13, 2013

Hergebruik industriegrond

Grondstromen in de Noordwaard

Voor het project dijkverbetering Steurgat/Bergsche Maasdijk is sprake van hergebruik van industriegrond. Als je dat leest, gaan al snel alarmbellen rinkelen. Zeker gezien de beroering die ontstond in de Noordwaard bij het gebruik van thermisch gereinigde grond. Uiteindelijk is besloten dat deze grond niet gebruikt mocht worden in de Noordwaard, maar wel in de dijklichamen. Waterschap Rivierenland heeft hierover contractuele afspraken gemaakt met Rijkswaterstaat.

Het hergebruik van industriegrond bij de dijkverbetering van de dijk langs het Steurgat is door de gemeente Werkendam beoordeeld in het kader van de bodembeheernota. De gemeente geeft toestemming, ondanks dat het niet geheel past in haar beleid. Toch reden om het grondstromenplan op te vragen bij Waterschap Rivierenland.