hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, April 22, 2013

Maaswater wijkt voor dokter Tinus

Maaswater in de Landpoortstraat

Onlangs werd een vaas met water uit de Afgedamde Maas voor het brocante winkeltje "Oude Liefde" geplaatst. Dokter Tinus heeft een heel stuk Hoogstraat nodig als decor voor haar televisieopnamen. De vaas is te kwetsbaar om er steeds me heen en weer te sjouwen. Daarom is ervoor gekozen dat de Vaas een nieuwe plaats heeft gekregen. De vaas staat nu in de stille Landpoortstraat in de vesting Woudrichem. Hij is gemakkelijk te vinden, midden in het kleine voortuintje van nr. 29.

Nog steeds kunnen er wensen over uitgesproken worden en opgetekend in het schriftje. Op de Dag van de Stilte, op 28 oktober zal dit verrijkte water worden terug gegoten in de Maas bij Woudrichem. Haar heilzame werking zal dan door de rivier, naar zee uitgebreid worden.