hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, September 27, 2013

Klacht Dersjant gegrond verklaard

De excursie van waterschapsbestuurders in 2012. Theo is de man in het camel kleurige colbertje


De klacht van journalist Theo Dersjant dat de vergadering van het algemeen bestuur van 1 maart 2013 niet openbaar is aangekondigd, is door de klachtencommisie van Waterschap Rivierenland gegrond verklaard. Op 1 maart vond een 'vooroverleg' plaats over de begroting. Deze bijeenkomst was niet openbaar en ook niet vooraf openbaar bekend gemaakt. Het argument van het CDH was dat het om een 'informele' bijeenkomst ging en dat deze daarom niet openbaar bekend gemaakt behoefde te worden. De klachtencommissie van Waterschap Rivierenland heeft de klacht echter erkend. Volgens de Waterschapswet wordt geen onderscheid gemaakt tussen formele en informele vergaderingen. De bestuursleden waren door het CDH uitgenodigd en de dijkgraaf leidde de bijeenkomst. 

De klacht van Theo Dersjant was niet de eerste confrontatie tussen hem en Waterschap Rivierenland. Meer dan een jaar lang volgde Dersjant de vergaderingen en thema-avonden voor het schrijven van een boek over Waterschap Rivierenland. Door alle discussies rond het bestaansrecht van de waterschappen, schatte Dersjant in dat dit mogelijk weleens de laatste waterschapsbestuurders zouden zijn. En daar een boek overschrijven is uiteraard interessant. Bovendien vormen de waterschappen met andere overheden het openbaar bestuur van ons land. In 2012 ontstond discussie over zijn aanwezigheid tijdens een excursie van het waterschap. Daar werd hij aanvankelijk geweerd. Wie dat had besloten was niet helemaal duidelijk, de dijkgraaf verbleef op dat moment in het buitenland. Na aandrang van enkele AB leden werd Dersjant alsnog uitgenodigd. Vooral na zijn dreiging dat hij dan maar in zijn auto achter de waterschappers aan zou rijden.

Gezien de aanvaringen van Dersjant met Waterschap Rivierenland wordt de nieuwsgierigheid naar zijn boek uiteraard alleen maar groter. Al was het maar om te weten hoe duur de maaltijd was die werd genuttigd tijdens de excursie in 2012.



1 Comments:

At 6:48 AM, Blogger Unknown said...

Het Waterschap is een lerende organisatie, wordt er dan gezegd, maar het Waterschap is vooral hardleers...

Ramon Barends
Onafhankelijke Nijmeegse Partij

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home