hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, September 05, 2013

Peter Aanen stopt als heemraad




Peter Aanen, lid van het College van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Rivierenland, heeft in een brief aan de voorzitter van het Algemeen Bestuur laten weten dat hij  terugtreedt als Heemraad. Een opmerkelijke stapt, Aanen is nog geen jaar geleden begonnen als heemraad. Na het vertrekt van Teus Kool.

Peter Aanen en heemraad Hennie Roorda

Aanen geeft in zijn brief aan dat hij zijn werkzaamheden in het Dagelijks Bestuur het afgelopen jaar met veel genoegen heeft uitgevoerd. Hij was verantwoordelijk voor de portefeuilles: Wegen en Vaarwegen en Waterketen (West). Hij zal wel deel uit blijven maken van het Algemeen Bestuur. Eind deze maand beslist het Algemeen Bestuur over de oplossing voor het vertrek van de Heemraad, tot die tijd nemen de zittende collegeleden zijn taken over. Wellicht beter om dat tot de volgende verkiezingen in maart 2015 te blijven doen?