hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, February 08, 2014

Natuurvriendelijke oevers in Uppel


De oevers worden aangelegd tussen de Poortweg en de Parallelweg bij Uppel


Waterschap Rivierenland legt haaks op de Poortweg en langs de Parallelweg nabij Uppel natuurvriendelijke oevers. Natuurvriendelijke oevers zijn flauw aflopende oevers die veel ruimte voor het opvangen van grote hoeveelheden neerslag. Daarnaast creƫren ze kansen voor een gevarieerde plantengroei en een gezond leefmilieu voor (water-)dieren en dat draagt bij aan een goede waterkwaliteit draagt bij aan een verdere verbetering van de waterkwaliteit en een gezond leefmilieu in en bij het water. De natuurvriendelijke oevers worden aangelegd in het kader van het Waterbeheersplan 2010-2015 van waterschap Rivierenland. In het nabije verleden zijn door het waterschap in de nabijheid al natuurvriendelijke oevers gerealiseerd.


Verbetering van de waterkwaliteit in het land van Heusden en Altena draagt bij aan een vitaal, mooi en schoon land voor alle inwoners en bezoekers. de Provincie Noord-Brabant maakt dit project mede mogelijk.