hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, February 05, 2014

Symposium over innovatie en dijkverbetering

Bouwwerken van de Hollandse waterlinie nabij Culemborg
Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor de dijken in ons rivierengebied. Zonder deze dijken zou een groot gedeelte van dit gebied regelmatig onder water staan. Komende jaren staan wij voor een enorme opgave: het verbeteren van in totaal ruim 50 kilometer rivierdijk langs Lek, Waal, Merwede en Steurgat.

Dit jaar bereikt Waterschap Rivierenland een mijlpaal: na een lange voorbereidingstijd gaan maar liefst vijf dijkverbeteringen in haar beheergebied in uitvoering. Dat moment kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan: daarom combineren ze de start van deze projecten met een symposium gericht op innovatie en dijkverbetering. Maar ook praten ze over de toekomst van ons rivierengebied waar het ‘water’ betreft. De symbolische starthandeling voor de projecten wordt uitgevoerd door de minister van Infrastructuur en Milieu: mw. drs. Melanie Schultz van Haegen.

Het symposium wordt gehouden maandag 14 april tussen 12.30 uur en 17.00 uur in ‘Werk aan het spoel’ in Culemborg.