hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 18, 2014

Tweede natuurpoort in gemeente Werkendam




Bij Jachthaven Visserhang in Hank, midden in Nationaal Park De Biesbosch, is de tweede Natuurpoort in de gemeente Werkendam geopend. Natuurpoort de Biesbosch - Vissershang maakt zo onderdeel uit van een Brabantbreed netwerk van 11 locaties. Het netwerk groeit naar 30 locaties in 2015.

Voor de ontwikkeling van de Natuurpoort de Biesbosch - Vissershang hebben Vrijetijdshuis Brabant, de familie Weterings van café-restaurant Vissershang en de gemeente Werkendam de krachten gebundeld. Samen met Staatsbosbeheer en het Parkschap NP De Biesbosch heeft de locatie een kwaliteitsimpuls gekregen en zijn de voorzieningen voor bezoeker verbeterd. “De afgelopen maanden is onze locatie volledig gerenoveerd. Er is onder meer een wandelboulevard met zichtbanken, een verbeterde parkeervoorziening en nieuwe informatievoorziening geplaatst,” aldus een trotse Franska Weterings namens de ondernemersfamilie.

Natuurpoort de Biesbosch-Vissershang is na Fort Altena de tweede Brabantse Natuurpoort in de gemeente Werkendam. Vanuit Vissershang starten diverse fiets-, wandel- en vaarroutes en kan de bezoeker direct recreëren in Nationaal Park De Biesbosch.

De sleutel tot de Brabantse natuur
Brabantse Natuurpoorten zijn hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. De bezoeker vindt op iedere locatie een natuurgebied, ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening en informatie over de natuur en routes. Alle Brabantse Natuurpoorten zijn onderdeel van het fiets- en wandelroutenetwerk.