hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, March 13, 2015

Het verkiezingsdebat

Roeland Geertzen
In het kantoor van Waterschap Rivierenland vond donderdagavond het verkiezingsdebat plaats met de twaalf lijsttrekkers. Lijsttrekker Roeland Geertzen mocht in debat met de lijsttrekkers Jan Opschoor (50 plus), Albert Zwarteveen (Partij voor de Dieren) en Harry Drost (ChristenUnie) over de dijken. Een van de stellingen ging over functionele dijken en daarbij noemde Roeland de Diefdijk als een klasse voorbeeld van samenwerking; een dijk ook waarbij naast veiligheid ook aandacht is voor natuur, historie en recreatie.

In de pitch die iedere lijsttrekker mocht maken op het podium sprak Geertzen vooral over Nederland als waterland. Water zorgde voor handel, industrie, banen, inkomens en welvaart. Maar water is kwetsbaar; bij het samenleven met water mogen we niet alleen aan ons zelf denken, maar moeten we vooral voor komende generaties duurzaam omgaan met water. Overigens bood hij ter afsluiting de presentator Inge Diepman een flesje duurzaam water aan, inclusief een kus.