hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 03, 2015

Landbouw is geen wietteelt

Elco Brinkman in Noordeloos

Tijdens de verkiezingsbijeenkomst in Noordeloos op vrijdagavond was ook Eerste Kamer lijsttrekker Elco Brinkman te gast. Ik had hem nog nooit eerder ontmoet, maar hij is een bevlogen spreker. Tot voor kort leek Nederland af; we hadden gas genoeg, de dijken waren op orde, onze kinderen hadden werk en de pensioenen werden geindexeerd, zo hield Brinkman ons voor. Maar de tijden zijn veranderd, de wereld is groter geworden, al hechten we steeds meer aan de plek waar we zijn geboren. "Hoe deden we het in het verleden en hoe doen we het in de toekomst?". Wat heb jij van je leven gemaakt met alle talenten die je hebt ontvangen? Gelukkig ziet ook Brinkman dat de meeste mensen nog altijd betrokken zijn bij de maatschappij.

Verder inzoomend op het groene hart, kwam Brinkman vanzelf bij de agrarische sector uit. "Maar landbouw is absoluut geen wietteelt, wat een bizar voorstel van D66. Laten we vooral graan verbouwen in ons gebied. Duurzaamheid en voedselvoorziening zijn pas echt van waarde. Juist ook de waarden van deze streek. En zijn wij als CDA'ers nog bereid om onze waarden uit te dragen? Om ons eigen verhaal huis aan huis te vertellen?"