hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, May 08, 2015

Reglement van orde

Bankje langs de Alm (ontwerp Emiel Versluis)

Voor het in goede banen leiden van een vergadering is een reglement van orde onmisbaar. Zeker in overheidsland. Maar wat moet nu wel en wat moet nu niet opgenomen worden in zo'n reglement. Maandag 11 mei vergadert het AB onder andere over de vaststelling van haar eigen reglement van orde. 

In artikel 3.14.3 is het volgende te lezen:

In de vergaderzaal, met inbegrip van de publieke tribune, is tijdens de vergadering het gebruik alsmede het stand-by houden van mobiele telefoons en andere communicatiemiddelen die in breuk kunnen maken op de orde van de vergadering, zonder toestemming van de dijkgraaf niet toegestaan. 

Persoonlijk heb ik mijn bedenkingen bij deze passage. Gezien onze moderne communicatiemiddelen, als bestuurders maken we bovendien zelf gebruikt van I-pads tijdens de vergadering, is zo'n artikel toch niet meer van deze tijd? Toch maar eens navraag naar doen?