hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, April 25, 2015

Het BiesboschMuseumEiland

De zalmschouw is het eerste museumstuk in het vernieuwde Biesboschmuseum


Vandaag mocht ik een kijkje nemen in het vernieuwde BiesboschMuseumEiland. En het wordt echt zo mooi als de brochure beloofde. Eenmaal binnen is vooral het licht door de grote ramen magnifiek, net als het uitzicht op de Biesbosch. Één van de bezoekers maakte al een vergelijking met het filmmuseum EYE in Amsterdam. Straks wordt in zeven paviljoens de historie van het gebied in chronologische volgorde verteld. Zaterdagmorgen was ook al het eerste museumstuk naar binnen gedragen, een echte, authentieke geklonken zalmschouw. Zelfs de huig was genaaid met een authentieke steek. De zalmschouw die eerder in het museum lag, bleek minder orgineel. De zalmschouw werd aangekocht van Leen van der Graaf.

Vanuit de grote raampartij was overigens het terras al goed zichtbaar. Daar zie ik me van de zomer al zitten met een kopje koffie. De fluisterboot meert straks af naast het terras. Enkele schippers vonden het wel jammer dat straks niet onder de bruggen mag worden doorgevaren omdat aan de andere zijde een stiltegebied is. De nieuwe brug bij polder Maltha wordt overigens ook pas in het najaar geasfalteerd. Fietsers moeten dus nog een zomer omrijden.