hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, May 06, 2015

Militair erfgoed

Drie segmenten werd vorige week ontdekt aan de Kooikamp in Sleeuwijk, het onderste segment werd eerder gevonden in de Alm langs de Poortweg


Deze middag was ik op fort Giessen om de pas gevonden betonnen segmenten van dichtbij te bekijken. Drie stuks in totaal en wat zijn ze groot als je ze van dichtbij bekijkt. Samen met het segment dat al eerder werd gevonden langs de Poortweg zijn er nu vier segmenten. De datum in de rand is 1 december 1916. De segmenten van die andere schuilplaats zijn van later datum, daar staat als datum 22 december 1916. Overigens lijkt het erop dat langs de Poortweg straks toch een schuilplaats geplaatst kan worden, maar bij dat goede nieuws nog even een slag om de arm alvorens het definitief wordt goedgekeurd.