hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, September 17, 2015

De boodschap van de boeren


Twee getroffen boeren, Bas voor den Dag en Laurens de Keizer



Het watersysteem in het Land van Heusden en Altena gebied is niet ingericht op de behoeftes van nu. En al helemaal niet op de verwachte ontwikkelingen in de komende decennia. Dat vraagt om structurele en ingrijpende maatregelen, zo stelt de ZLTO in een persverklaring na het bezoek van bestuurders van Waterschap Rivierenland aan het Land van Heusden en Altena.


"Wij vragen aan het waterschap om het  watersysteem in ons gebied toekomstbestendig te maken. Niet alleen gericht op de klimaatverandering, maar ook gericht op de ontwikkeling van de agrarische sector in ons gebied. De agrarische functie is immers de dominante functie.  We mogen dus verwachten dat het waterschap de landbouw dus zoveel mogelijk zal faciliteren.. Dat daarbij ook naar andere belangen wordt gekeken, spreekt vanzelf. Naar onze mening zullen de maatregelen niet beperkt blijven tot het aanpassen van het peilbesluit. Grootschaliger maatregelen, gepaard gaande met forse investeringen, mogen daarom niet op voorhand uitgesloten worden. ZLTO wil hier nadrukkelijk in meedenken en richting geven".