hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, September 06, 2015

De dieren langs de linie


Tijdens de wandeling langs het Liniepad met Margo van Beem en Goof van Vliet gingen wandelaars op zoek naar de dieren van de Linie. Uiteraard waren daar de vleermuizen, al hebben we die niet gezien onderweg. Maar in één van de eiken langs het pad heeft Brabants Landschap een zomerverblijf voor de vleermuizen gemaakt, in één van de bunkers is het winterverblijf voor de vleermuizen.

Bij het vele leverkruid langs het pad waren de vlinders aanvankelijk onvindbaar, al ontdekten we later een bijna geheel gave atalanta. En ook nog een zwart padje. Waarom was dit padje zo zwart? Vanwege de nabijheid van de A27? Zelfs de mensen van Altenatuur bleven het antwoord schuldig. Met schepnetjes werd overigens nog in het water gevist, helaas heb ik de namen van de waterdiertjes niet genoteerd. Een wandeling langs het pad is overigens heerlijk, reden om Altenatuur te vragen misschien vaker in het jaar zo'n wandeling op het programma te zetten.

In de vroege ochtend werd overigens nog een foto workshop gehouden. We zijn benieuwd naar de foto's. De mooiste foto's kunnen ingestuurd worden naar Brabants Landschap voor de fotowedstrijd van het Liniepad.

https://apps.facebook.com/brabantslandschap/