hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, September 05, 2015

In gesprek met boeren

Links Jacob Branderhorst en Ariaan Straver, midden Otto van Breugel met rechts Wil Drabbe en Matthijs van Oosten

Vrijdag meerdere, goede gesprekken gehad met enkele boeren over de wateroverlast in de voorbije week. Ook met ZLTO bestuurders Ariaan Straver en Jacob Branderhorst tijdens een werkbezoek met enkele raadsleden. Alleen luisteren is al goed om zo te ontdekken waar de grootste knelpunten liggen bij de wateroverlast die vooral de boeren treft. En dan samen zoeken naar oplossingen. In februari van dit jaar vond al een bijeenkomst plaats met boeren en het Waterschap en daar werd afgesproken dat een groep boeren samen met het Waterschap in gesprek zou gaan om opnieuw serieus te kijken naar het watersysteem in het Land van Heusden en Altena. Deze zomer is de groep boeren in Tiel geweest voor overleg met het waterschap, Jacob Branderhorst was daarbij. Uiteraard is het nu nog te vroeg om daaruit conclusies te trekken, maar ze zijn met elkaar in gesprek. En dat moet vooral zo blijven. 

Verder werden opnieuw suggesties gedaan zoals permanente plaatsen op kwetsbare plekken waar snel noodpompen geplaatst kunnen worden. En voorzieningen in de dijk, zoals buizen, waardoor het water snel direct op het buitenwater gespuid kan worden. Want dat er meer moet gebeuren rond de opvang van piekbuien staat als een paal boven water.