hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, September 02, 2015

De dieren van de Linie

De vleermuizenbunker met het deurtje en opening voor de vleermuizen

Komende zondag wordt als onderdeel van het Liniepadfestival een natuurwandeling gehouden langs het Liniepad over 'de dieren van de Linie'. De wandeling start om 14.00 uur vanaf fort Altena. Goof van Vliet en Margo van Beem van Altenatuur vertellen onderweg over de dieren van de Linie. De wandeling past in het thema natuur, dat tijdens het eerste van de drie weekenden op het Liniepad centraal staat. 

Een van de bijzondere dieren langs de Linie is de vleermuis. In veel forten overwinteren vleermuizen, maar ook in andere elementen van de Linie zijn ze welkom. Zoals bij de vleermuizenbunker van Brabants Landschap langs het Liniepad. Laarzen of stevig schoeisel worden aangeraden tijdens de wandeling. Ook is een paraplu misschien geen overbodige luxe. Vooraf aanmelden kan via www.liniepadfestival.nl, maar is niet noodzakelijk.

Overigens kunnen natuurliefhebbers ook om 11.00 uur starten met een fietstocht van Brabants Landschap.