hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, August 19, 2015

De dijk is van ons allemaal

De dijk is van ons allemaal

De website www.dedijkisvanonsallemaal.nl is sinds vandaag online. En eigenlijk is dat een mooi initiatief tot burgerparticipatie. Bij de coalitie onderhandelingen is de burgerparticipatie nadrukkelijk opgenomen omdat het Waterschap naar buiten moeten. De samenleving in, laten zien wat ze doet. Mooi dat met dat dijkenproject van Waardenburg naar Tiel daar al direct werk van gemaakt wordt. Met een camper gaan ze op pad om de mening van de bewoners te peilen, maar ook om de verhalen van de dijk te horen.

Vanaf 1 september gaan ervaren interviewers een maand op pad langs de dijk tussen Tiel en Waardenburg om met de inwoners in gesprek te gaan. Naar verwachting worden achthonderd interviews afgenomen. Op de eerste plaats om de verhalen over de dijk op te tekenen die in het gebied leven; en verder om te horen welke ideeën er zijn.  Het Waterschap wil hier zoveel mogelijk rekening mee houden bij de uitwerking van de plannen voor de dijkverbetering.