hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, October 18, 2015

Wateroverlast in Werkendam

Extra waterberging bij bedrijventerrein Bruine Kilhaven V

De gemeente Werkendam kiest samen met Waterschap Rivierenland voor een andere opzet rond de wateroverlast. Ze heeft een Nieuwsbrief opgezet en de eerste is in de afgelopen dagen verspreid in de gemeente (ook op adressen met een Ja/Nee sticker?). De gemeente heeft 17 clusters benoemd in de vijf dorpen en gaat per cluster in gesprek met de bewoners. De clusters zijn:
-Werkendam: Oost (Wielstraat en omgeving), West (Van Heldenstraat en omgeving), Noord-West (Beukenkampstraat en omgeving) en Noord (Loze Stoep en omgeving)
-Nieuwendijk; Zuid (Prinses Irenelaan en omgeving), Rijksweg Noord, Rijksweg Zuid en West (Kildijk en Zandsteeg)
-Hank: Noord (Korenstraat en omgeving), West (In 't Rietwerf en omgeving), Centrum (Kerkstraat en omgeving), Oost (Kurenpolderweg, Beatrixstraat en omgeving) en Keizer Napoleonweg.
-Dussen: Zuidwest (Munsterkerk en omgeving) en West (Heren van Brechtlaan en omgeving)
-Sleeuwijk: Midden (Vijfmorgen en omgeving(, Zuid (Rijksstraatweg en omgeving).

De gesprekken moeten leiden tot een maatwerkpakket dat begint 2016 aan bewoners wordt gepresenteerd.