hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, February 08, 2016

Joseph Addison (1672-1719)

Burgemeester Haasjes kondigt haar vertrek aan als burgemeester van de gemeente Werkendam

Joseph Addison was een Engels politicus en schrijver. Hij schreef dat in het leven drie zaken essentieel zijn om gelukkig te worden; iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te te hopen. In het Engels zei hij het zo: Three grand essentials to happiness in this life are something to do, something to love, and something to hope for.

Mooie spreuk die ik op het spoor kwam door de toespraak van de kersverse burgemeester van Werkendam, Yves de Boer. Hij sprak de woorden tijdens zijn afscheidsspeech voor Sjoukje Haasjes-van den Berg. Zij was zestien maanden burgemeester van de gemeente Werkendam en nam donderdag 4 februari afscheid.