hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, January 29, 2016

Waterberging bij de oude Kwinter

De aanleg van een extra overstort met bergingsriool op de Hooftlanden in Werkendam

Maandag is de gemeente Werkendam gestart met de aanleg van een extra overstort met bergingsriool bij de Kwinter. Daarbij wordt tevens gebruikt gemaakt van de te overkluizen waterbakken rondom de Kwinter voor de berging en afvoer van regenwater uit de Van Heldenstraat in Werkendam. Tegelijkertijd wordt de duiker onder Sigmondstraat. Dit wordt nog voor de zomer uitgevoerd. De maatregelen zijn een gevolg van de wateroverlast in juli 2014 en augustus 2015.
De gemeente Werkendam en Waterschap Rivierenland werken samen met klankbordgroepen, in februari worden met hen alle mogelijke maatregelen besproken. Per dorp zetten ze de meest efficiënte maatregelen in een ‘maatregelenpakket’. We geven hierbij ook een planning aan. Deze maatregelenpakketten worden verder uitgewerkt en nog een keer doorgesproken met de klankbordgroep en aansluitend voorgelegd aan het gemeentebestuur. Na eventuele aanpassingen worden de pakketten in het voorjaar aan u gepresenteerd. Het bestuur van de gemeente heeft al wel toestemming gegeven om aan de slag te gaan, dus snel uit te voeren kleinere maatregelen worden al in gang gezet.