hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, January 28, 2016

Inloopsessie maatregelenpakket wateroverlast

http://www.gemalen.nl/gemaal_detail.asp?gem_id=1158

De gemeente Hardinxveld Giessendam houdt dinsdagavond 9 februari een inloopbijeenkomst over het pakket maatregelen dat de gemeente samen met Waterschap Rivierenland wil nemen om wateroverlast in de toekomst te beperken. De inloopsessie wordt gehouden op het gemeentehuis (Raadhuisplein 1) van 19.30 en 21.00 uur.  

Per deelgebied in Hardinxveld-Giessendam (Boven-Hardinxveld, Hardinxveld-Noord en Giessendam) zijn maatregelen in kaart gebracht die het water- en rioleringssysteem meer klimaatbestendig maken en overlast beperken. Daarnaast zijn maatregelen in kaart gebracht voor de hele gemeente Hardinxveld-Giessendam. Zo is er een regeling onderzocht om eigenaren van particuliere niet onderheide woningen financieel tegemoet te komen in de kosten van opvijzelen. Verder is er aandacht voor het calamiteitenplan.

Tijdens de drie inloopbijeenkomsten wateroverlast in 2015 is een grote hoeveelheid informatie opgehaald. De afgelopen maanden is alle inbreng op een rijtje gezet. Waar mogelijk is de inbreng meegenomen bij het opstellen van het maatregelenplan. In het maatregelenplan is ook budget opgenomen voor suggesties en tips van inwoners die nog
onderzocht moeten worden.

Op dinsdagavond 9 februari 2016 presenteren gemeente en waterschap het maatregelenpakket aan inwoners. Daarna wordt het maatregelenpakket voorgelegd aan de algemene besturen van het waterschap en de gemeente. In de gemeenteraad wordt het maatregelenpakket in maart 2016 besproken. Eerst in raadsbijeenkomst De Ontmoeting. Later in raadsbijeenkomsten Het Debat en Het Besluit. 

http://www.hardinxveld-giessendam.nl/inwoners/wateroverlast_41925/item/factsheet-wateroverlast_48905.html