hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, April 15, 2016

Dijkgraaf biedt dijken aan voor windmolens?


Op de achtergrond zijn de windmolens in Giessenburg langs de A15 te zien

Dijkgraaf Roelof  Bleker biedt de dijken van het waterschap in het rivierengebied aan voor bijvoorbeeld plaatsing van windmolens, zo is te lezen in een tweet van Hans Leeflang. Ik heb de tweet drie keer gelezen, want wat gebeurt hier? Terwijl we in het bestuur nog volop bezig zijn over het profiel van vrije ruimte langs de dijken en mogelijk mensen die aan de dijk wonen worden beperkt in hun bouwmogelijkheden, zouden we wel ruimte willen bieden om windmolens te bouwen langs onze dijken? Een gewaagde uitspraak waar het laatste woord zeker nog niet over gezegd is.

1 Comments:

At 3:24 PM, Blogger Unknown said...

Windmolens op krongelinge rivierdijken geven een onnodig wanordelijk beeld.
Het is mooier om ze in vloeiende lijnen in de uiterwaarden en polders te ontwerpen.
En, heel belangrijk, de inwoners van het gebied, de kans geven een kavel voor eigen gebruik te kopen. Dan maakt de verkoop het draagvlak zichtbaar, voor lokale politiek en de tegenstanders.
En er is geen SDE nodig.
En het waterschap kan heeft en snelle winst uit de verkoop, en duurzaam inkomen uit de grondvergoeding. Ook de boeren kunnen meedoen, en daardoor meer partner van het waterschap worden.
Windmolens kunnen zonder SDE subsidie, als DEEL-windpark

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home