hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, May 19, 2016

Automatisering stuwen in Altena


Stuw in het gebied van Waterschap Rivierenland
Negen stuwen in het Land van Heusden en Altena worden gerenoveerd en geautomatiseerd. Het werk is een van de korte termijn maatregelen uit het project wateroverlast 2015. De totale kosten voor het werk zijn 720.000 euro. Het gaat onder andere om drie stuwen bij de Bruine Kilhaven (geraamd op 150.000 euro). Ook drie stuwen langs de provinciale weg bij Veen worden genoemd in het rapport van de stuurgroep over de wateroverlast. 

Het concrete voorstel van het CDH komt op 30 mei aan de orde in de commissie watersysteem en de AB vergadering op vrijdag 24 juni.