hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, May 06, 2016

Minister levert Munnikenland op

Het startschot door ministerie Melanie Schultz-van Haegen

Minister Melanie Schultz-van Haegen levert donderdag 9 juni het werk in Munnikenland op. Drie jaar geleden werd gestart met de ontgraving van het gebied voor meer Ruimte voor de Rivier, toen gaf de minister ook het startschot. Door de ontgraving van het gebied is een waterstandsdaling van elf centimeter bereikt door het graven van geulen, ook is de nieuwe Wakkere dijk aangelegd. De oude dijk is afgegraven. Het werk startte begin 2013 en eind 2015 werd de veiligheidsdoelstelling bereikt. Het gebied stroomt nu bij hoogwater mee met de rivier en kan zich ontwikkelen tot natuurgebied.
Het programma start 9 juni om 10.00 uur in een tent op de Wakkere dijk. De minister houdt om 10.45 een toespraak en gaat vervolgens in gesprek met de gemeente Zaltbommel, slot Loevestein, aannemerscombinatie Van Oord-GMB en Waterschap Rivierenland. De opleveringshandeling is om 11.30 uur.