hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, May 14, 2016

Museumtour met Erfgoed Altena (1)

John Kollen, Peter van Beek, Linda van Rooij, David van Gammeren, Piet Pruijssers en Teus van Tilborg bij de noodwoning in Meeuwen

Met Erfgoed Altena maakten we vrijdag een tour langs de musea in de gemeente Aalburg. Enerzijds als informatief uitje, maar vooral om te kijken hoe we die musea kunnen ondersteunen. Want lukt het allemaal om met vrijwilligers en beperkte financiele middelen dat bijzondere erfgoed dat ze in beheer hebben in stand te houden. De start was bij de noodwoning in Meeuwen, naast de Witte Molen. Na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog werden langs de zuidrand van Altena veel noodwoningen gebouwd. Een van die noodwoningen die aan de Meeuwensedijk stond, werd verplaatst naar de Witte Molen en heringericht. De noodwoning is iedere zaterdagmiddag te bezoeken van 13.00-17.00 uur. Vrijwilligers ontvangen bezoekers die worden uitgenodigd een vrijwillige bijdrage te schenken. Een van de punten die de vrijwilligers benoemden was het fietsknooppuntensysteem, de molen en de noodwoning zijn geen fietsknooppunt.