hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, May 11, 2016

Werkconferentie van Spiegelgroep Waalweelde


Fietsknooppunt bij Varik

De spiegelgroep WaalWeelde ondersteunt het bestuurlijk platform Waal-Merwedes en de bestuurlijke begeleidingsgroep nHWBP door hen te spiegelen op de afstemming tussen de ruimtelijke maatregelen uit het deltaprogramma en de dijkversterkingsopgave van het waterschap. De spiegelgroep vindt dat projecten integraal tot stand moeten komen, zoeken naar meekoppelkansen hoort daar bij. Door het voorhouden van een spiegel hoopt de spiegelgroep bij te dragen aan een mooie en veilige Waal en Merwedes met ruimte voor meekoppelkansen.
 
De spiegelgroep houdt op donderdag 30 juni een werkconferentie met verschillende partijen. Aan de hand van een interessante case gaan zij voor de spiegelgroep een toetsingskader ontwikkelen, de spiegelkist.