hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, July 19, 2016

Museum is diamant in de Biesbosch Linie


De Biesbosch Beleving op het Museumeiland


Het Biesbosch MuseumEiland zet Werkendam en het Land van Heusden en Altena toeristisch en internationaal op de kaart. Het is een toeristische diamant voor dit gebied waar de regio trots op kan zijn. In de nieuwe toeristische visie is natuurlijk niet zomaar gekozen voor de naam 'Biesbosch Linie' om het gebied te markeren Zowel Nederlanders als buitenlanders blijven zich immers verwonderen. Er wordt met name door buitenlanders met heel andere ogen gekeken naar ons land dan door ons zelf. In eerste instantie verklaren zij ons voor gek omdat wij in een land wonen dat voor een belangrijk deel onder de zeespiegel ligt, daarna komt de verbazing en verwondering en het respect over de wijze waarop dat voor elkaar gebokst wordt en hoe wij dat over de hele wereld exporteren.


Sinds de opening op 26 juni 2015 door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven heeft het museum ruim 70.000 betalende bezoekers gehad. Uit de recent gestarte registratie van het aantal bezoekers blijkt, dat ook mensen die komen voor informatie of de horeca het Biesbosch MuseumEiland weten te vinden. Volgens die cijfers zouden in de afgelopen periode ca. 120.000 mensen het Biesbosch MuseumEiland bezocht hebben. Hieruit mag blijken dat de status van Natuurpoort, sinds mei dit jaar zichtbaar aan de sleutel en het informatiebord met wandel- en fietsroutes op de parkeerplaats, voor dit deel van de bezoekers volledig invulling geeft aan de taak die het Biesbosch MuseumEiland ook als bezoekerscentrum heeft. Bovendien is de verwachting dat met het aanbieden van educatieve programma’s de interesse nog groter zal worden.