hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, November 15, 2017

Uitstel over besluit voorkeursvariant Varik Heesselt

De Koe in de uiterwaarden bij Varik-Heesselt

De Stuurgroep Varik-Heesselt stelt haar besluit over de voorkeursvariant uit tot januari 2018. Aanvankelijk zou het besluit in de vergadering van 6 december worden genomen. Jammer dat besloten is tot uitstel, dat betekent langer onzekerheid voor de bewoners van Varik Heesselt.

Het besluit tot uitstel is genomen in de vergadering van de Stuurgroep Varik-Heesselt van 10 november. Daar bleek dat nog enkele elementen nader uitgezocht moeten worden en beschreven zullen worden, voorafgaand aan de vergadering van de Stuurgroep. Dit komt een zorgvuldig besluitvormingsproces ten goede.   Om dit mogelijk te maken wordt een extra vergadering van de Stuurgroep Varik-Heesselt in januari 2018 gepland. In deze extra vergadering zal een Voorkeursvariant worden gekozen en vrij worden gegeven voor consultatie. De reeds geplande vergadering van 6 december zal worden benut als oordeelsvormende vergadering.

Vanwege het uitstel van het besluit van de Stuurgroep Varik Heesselt komt de commissie Waterveiligheid van 20 november te vervallen; deze wordt nu gehouden op maandag 18 december. De extra vergadering van de commissie Waterveiligheid van 20 november 2017 was gepland om de stand van zaken met betrekking tot de dijkversterking Tiel-Waardenburg en de rivierverruiming Varik-Heesselt te bespreken. Deze vergadering was gepland midden in het besluitvormingsproces van de Stuurgroep Varik-Heesselt. Om ons als commissie goed te kunnen informeren over de stand van zaken en actuele en relevante ontwikkelingen is besloten om een extra vergadering van de commissie Waterveiligheid te organiseren na de oordeelsvormende vergadering van de Stuurgroep Varik-Heesselt op 6 december.