hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, November 10, 2017

Leentjebuur bij gemeente Molenwaard

Boerderij in de Alblasserwaard

Kunnen we naast het skippen van een gemeentehuis nog meer leren van de gemeente Molenwaard? Vandaag was ik met onze medebestuurders Arie Bassa, Roeland Geertzen en fractiesecretaris Arie van de Herik op bezoek in Kinderdijk voor een kennismaking met CDA politici in de Alblasserwaard. We spraken over de Visie 2050 voor de Alblasserwaard en de gevolgen die dat kan hebben voor het gebied en het werelderfgoed Kinderdijk. De wethouder van Molenwaard, Frank Meerkerk attendeerde ons op het Molenwaards Kookboek. Geen echt kookboek, maar een boek met tien recepten voor de ruimtelijke kwaliteit van het gebied. En zou het niet mooi zijn als Altena ook zijn eigen kookboek kreeg? Met onze tien recepten voor onze ruimtelijke kwaliteit? 

Met de ontwikkeling van dit ‘Molenwaardse Kookboek’ wil de gemeente ruimte bieden aan ontwikkeling en de ontwikkeling gebruiken om nieuwe kwaliteit toe te voegen. “Ontwikkelen met kwaliteit”, daarin ligt de kern van de opgave.


https://www.gemeentemolenwaard.nl/mozard/document/docnr/1403160