hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, March 17, 2023

Meer vrouwen in bestuur van Waterschap Rivierenland?

Op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag van de waterschapsverkiezingen voor Waterschap Rivierenland kan het aantal vrouwen uitkomen op tien. Dat is twee meer dan in het huidige bestuur

De CDA vrouwen op de kieslijst, Esther en Hannie zijn gekozen (onder voorbehoud!)


Omdat het gaat om een voorlopige uitslag en er mogelijk door voorkeurstemmen nog wijzigingen mogelijk zijn in de samenstelling van het bestuur, houd ik wel een kleine slag om de arm. Maar op basis van de kieslijsten gaat het om Esther Groenenberg en Hannie Visser-Kieboom (CDA), Patricia de Cocq en Franka Tomassen, Nanette Reitsma (VVD), Annet IJff (PvdA), Lysanne Jackson (Partij voor de Dieren), Corine Peek en Melinda Boons (BBB). Bij de geborgde zetels voor natuur keert huidig AB lid Evelien Schlosser (Water Natuurlijk) terug in het Algemeen Bestuur. Voor SGP, ChristenUnie, AWP en JA21 zijn geen vrouwen gekozen. 

Na de laatste AB vergadering aan tafel met de vrouwen uit het AB van Waterschap Rivierenland