hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, July 20, 2009

Cultuurhistorie bij het waterschap


Naar aanleiding van het pleidooi van Jan Methorst tot het uitgraven van het sluisje in de Schenkeldijk kreeg ik de volgende informatie via het Waterschap. Op de laatste vergadering van Vitaal Altena zijn de Hillegatsche Sluis en de
Vierbanse Sluis in Hank genoemd als project om te onderzoeken of restauratie haalbaar is met o.a Leader Plus subsidie.
Op 7 september presenteert Waterschap Rivierenland de nota Uitwerking beleid Cultuurhistorie, waarin 83 objecten worden genoemd. Een ervan is een duiker door de Buitenkade in Hank. Voor restauratie is 50.000 euro beschikbaar per jaar, dit is overigens voor het hele werkgebied van Rivierenland. En dat is heel groot!