hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, July 09, 2009

Werkendam krijgt vrouw als burgemeester




CDA'er drs. C.G.J. (Carla) Breuer-Blekkink uit Nieuwegein wordt de nieuwe burgemeester van Werkendam.

Carla Breuer is 37 jaar, geboren op 15 januari 1972 in Tricht, gehuwd en moeder van 2 kinderen van 2 en 5 jaar. Politieke kleur: CDA. Godsdienst: rooms-katholiek. Carla Breuer is sinds 2002 wethouder voor het CDA in de gemeente Nieuwegein. Daarvoor heeft zij diverse functies vervuld in zorgorganisaties.

De commissie vindt deze kandidaat zeer geschikt voor het burgemeesterschap. Betrokkene is bestuurlijk zeer ervaren, komt representatief en stevig over, maakt een goede indruk, communiceert vaardig en direct, toont zich sociaal zeer betrokken en heeft een stimulerende invloed. De kandidaat is goed gemotiveerd voor het burgemeesterschap van Werkendam en wordt in staat geacht een goed visitekaartje te zijn van de gemeente.

De aanbeveling is voorbereid door de door de raad op 17 april 2009 ingestelde vertrouwenscommissie. De commissie bestaat uit 6 leden, namelijk de fractievoorzitters Gerard Paans (CDA), Jan Dokman (Stuurgroep-Dorpsbelang combinatie, tevens voorzitter), Bert van Seters (PvdA), Theo Meijboom (SGP), Machiel Verdoorn (ChristenUnie) en Bob du Burck (Fractie Du Burck). Namens het college is wethouder Wim de Jong toegevoegd als adviseur. De griffier fungeert als secretaris.

De aanbeveling wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, teneinde de benoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat de nieuwe burgemeester van Werkendam kan aantreden in een bijzondere raadsvergadering op vrijdag 18 september 2009.