hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, July 28, 2018

Een nieuwe liefde voor AWP Rivierenland


Rechts AWP lid Rene Cruijsen naast de VVDérs Peter van den Bosch en Andries van der Netten van Stigt. Cruijsen nam in november 2017 afscheid

Wie googlet op Algemene Waterschapspartij Rivierenland leest onderstaande vermelding:
 AWP Rivierenland ... Wij hebben 1 zetel in het algemeen bestuur van waterschap Rivierenland en vormen samen met de VVD Rivierenland een fractie.

Maar wie doorklikt komt een heel andere boodschap tegen. Want de AWP heeft gekozen voor een nieuwe liefde. De VVD is aan de kant gezet en de partij gaat nu in zee met de LRR. Opmerkelijke move, maar kennelijk ingegeven door de waterschapsverkiezingen 2019. Overigens was in het verleden de keuze van de AWP om met de VVD op te trekken al opmerkelijk, zeker voor een partij die stelt dat politiek niet in een waterschapsbestuur thuishoort. Benieuwd of op de eerstkomende AB vergadering de bordjes al zijn verwisseld en AWP lid Stefan Daamen plaatsneemt naast Gijs van Eeuwijk en Jan Obbema.
De installatie van Jan Obbema, die Dick van Zanten opvolgde in april, links van hem Gijs van Eeuwijk en rechts VVD'er Peter van den Bosch