hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, January 31, 2006

Dag 31; De Telegraaf en het CDA




Wat is de overeenkomst tussen het CDA en de Telegraaf? Als je als modern burger vertelt dat je de Telegraaf leest, word je soms wat meewarig aangekeken. Lid zijn van het CDA is als het lezen van de Telegraaf. Althans dat is de ervaring van een 43 jarig CDA lid uit Andel. “Wanneer gaat het CDA eindelijk eens iets doen aan haar imago?”, zo vroeg hij tijdens de CDA regio bijeenkomst met staatssecretaris Pieter van Geel. Uiteraard overtroffen de CDA lijsttrekkers Lijmbach, Van den Berg en Ambachtsheer elkaar bij het vertellen hoe trots ze zijn op het CDA. Overigens ken ik nog wel een overeenkomst tussen de Telegraaf en het CDA. Beiden scoren het hoogst in hun sector, de Telegraaf met lezers. Het CDA met leden. Maar misschien moet de vragensteller gewoon een andere krant nemen, waarin minder negatief over het CDA wordt geschreven.

Overigens was het opvallend druk in Almkerk bij Pieter van Geel. Ook veel zwevende kiezers in het publiek. Ontwaarde ik daar overigens niet Piet Hartman, als zwevende kiezer? Hij was overigens in goed gezelschap met Henk van der Zouwen en Jan Straver.