hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 05, 2006

Dag 156: Fort water


“Water is de bron van ieder leven, voor planten, dieren en de mens. Maar realiseren we wel dat ook water net als olie een schaars goed is”

Aan bovenstaand citaat moest ik denken toen ik vanmiddag in de Water uitspanning op Fort Altena de 25 verschillende soorten water bij elkaar zag staan. Ondanks de ogenschijnlijke eindeloze hoeveelheid water is schoon zoetwater een schaars goed. Het water in de oceanen en zeeën is zout. Slechts een klein deel van al het water op onze planeet is zoet, waarvan een groot deel is opgeslagen in ijslagen, ijskappen en gletsjers. Uiteindelijk kan maar een heel klein deel van het totaal aan water worden gebruikt voor drinkwater. Van iedere 100 liter water die er op de wereld is, is er maar een theelepeltje zoetwater beschikbaar. Met name in Afrika, Azie en Latijns Amerika is schoon drinkwater een schaars goed. Nu al, anno 2006 hebben meer dan 1 miljard mensen geen toegang tot veilig drinkwater, en sterven ieder jaar 5 miljoen kinderen ten gevolgen van vervuild water. Hoe gaan we dit gigantische probleem met elkaar oplossen?

1 Comments:

At 11:08 AM, Anonymous Anonymous said...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home