hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, August 16, 2006

Dag 227: Projectontwikkelaars


Zaterdag verschenen de eerste artikelen in de krant over de verrijking van de projectontwikkelaars. Als aasgieren kochten ze goedkope landbouwgrond, als ze lucht kregen van woningbouwplannen. Om diezelfde grond vervolgens als bouwgrond te verkopen aan de gemeente in ruil voor de bouw van huizen. En zo streken ze woekerwinsten op. Na zaterdag volgden uiteraard andere artikelen, projectontwikkelaars die met de beschuldigende vinger naar de gemeenten wijst als degene die woekerwinsten in zijn zak steekt. Het effect is overigens hetzelfde. Woningen die te duur zijn voor starters, maar ook enorme prijsopdrijving in de woningbouw t.o.v. bijvoorbeeld de bouw van bedrijfshallen. Welke macht heb je als raadslid om aan deze bestaande praktijken iets te veranderen? Als je steeds tegen de verhoging van de grondprijs stemt, word je toch een beetje als wereldvreemd weggezet. Want ja, dan is de begroting niet sluitend. En vertel jij dan maar even hoe die wel sluitend te krijgen is. Met het steeds hameren op het goedkoper bouwen voor starters en bouwen in eigen beheer probeer je inderdaad iets te doen aan de bestaande praktijken. En samen met de PvdA hebben we dan ook ingezet op de bouw van goedkopere starterswoningen. Wethouder Luteijn probeert de ideeën inmiddels handen en voeten te geven.

1 Comments:

At 1:56 AM, Blogger bob said...

Hannie,
een leuke advertensie in het Altena Nieuws over woningen ala Casteren door Meander. er is een stapje gezet.Nu verder. Zet jij het op je Log? Jij bent journalist.
Gr. bob

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home