hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 20, 2006

Dag 292: Oprichting Verenplatform


De Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Overzetveren in Nederland (VEEON) en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) hebben het initiatief genomen om gezamenlijk een Landelijk Verenplatform op te richten.
De doelstelling van het Landelijk Verenplatform is om gezamenlijk de collectieve belangen van de veerdiensten te behartigen op alle relevante terreinen, gebruik makend van en rekening houdend met de specifieke expertise en deelbelangen per organisatie. Het Verenplatform moet gaan fungeren als gesprekspartner van de overheden op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau. De VEEON en het CBRB hebben al eerder samengewerkt tijdens het onderzoek naar het maatschappelijk belang van de veerdiensten, hetgeen in 2004 geresulteerd heeft in het onderzoeksrapport “Hoe ver is de overkant”. De directe aanleiding voor de oprichting van het Landelijk Verenplatform is de toezegging van de Minister van Verkeer & Waterstaat om een bedrag van € 10 miljoen te bestemmen voor een speciaal Verenfonds. Het Verenplatform wil met het Ministerie van Verkeer & Waterstaat en de betrokken provincies in overleg om het Verenfonds vorm en inhoud te geven.
Ter gelegenheid van de officiële oprichting van het Landelijk Verenplatform wordt een oprichtingsseminar georganiseerd op vrijdag 17 november vanaf 14.00 uur aan boord van de Gorinchem VIII van Veerdienst Gorinchem, Buiten de Waterpoort te Gorinchem. Op deze wijze wil men het Verenplatform duidelijk in de markt zetten en tevens een stimulans afgeven aan de provinciale overheden om de verdere invulling van het Verenfonds ter hand te nemen.