hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, November 16, 2006

Dag 321: Het strontdijkje

In de laatste commissie Grondgebied zouden de schippers van Pontje Steur inspreken over het schapendijkje. Helaas waren een aantal verhinderd, daarom de komende dagen alsnog de inspraakreactie van de schippers.

Aanleg dijk/fietspad
In de jaren zeventig is de waterkerende dijk langs het Steurgat verhoogd en verzwaard en is er gelijktijdig over een lengte van ± 2,5 km. een fietspad aangelegd met een schitterend uitzicht over het Steurgat met zijn mooie uiterwaarden. Het is de enige plek waar je al fietsend nog een stukje van de echte Biesbosch kunt bewonderen en waar je nog een beetje dat Biesboschgevoel krijgt.

Schapen, hun uitwerpselen en de gevolgen
Maar er zijn ook schapen op die dijk komen lopen en hoe leuk dan ook, ze zorgen met hun uitwerpselen voor de nodige overlast. Om tussen die uitwerpselen door te fietsen lukt niet altijd en dan zit alles onder de mest. Voor gebruikers van rolstoel en scootmobiels is het al helemaal ondoenlijk, die blijven daar genoodzaakt weg. Een grote teleurstelling voor mensen die toch al het nodige moeten missen! Juist die mensen zouden extra geholpen moeten worden, zodat ze ook van ‘hun’ Biesbosch konden genieten.

Klachten
Zoals genoemd, is in de jaren zeventig dat stukje fietsdijk al aangelegd. Toch komen pas de laatste jaren de klachten binnen. Hoe komt dat, zult u zich misschien afgevraagd hebben. De oorzaak daarvan zal ik proberen in het kort uit te leggen.