hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, November 18, 2006

Dag 323: Strontdijkje (3)




Van heinde en ver
Steeds vaker komen mensen uit alle windstreken van ons land en ook van daarbuiten, met de auto naar omliggende plaatsen van de Biesbosch, dus ook naar Werkendam. Ze laden er vervolgens hun fietsen uit en rijden een route door de Biesbosch, genieten vervolgens van een mooie overtocht met Pontje Steur en hun dag kan haast niet meer stuk, totdat ze op genoemd dijkje vast lopen in de schapenmest. Een grote teleurstelling, met als gevolg dat hun dag alsnog stuk ging.
En wat te denken van die steproute voor groepsuitjes e.d. volgend jaar door de Biesbosch? Als er dan op dat dijkje dan nog niets is veranderd, dan kun je rekenen op de nodige kritiek! Mensen die hier zulke dingen ervaren, hebben hun zakken gelijk vol van Werkendam en de Biesbosch en komen hier niet meer terug. Dat kan de bedoeling toch niet zijn?

Probleem oplossen
U begrijpt ondertussen dat het onmogelijk is om het te laten zoals het nu is. Met zo’n troep voor de deur is Werkendam niet te verkopen! Een goede raad aan allen die voor genoemde problemen verantwoordelijkheid zijn: “Plaats een hekwerk op die dijk of verzint wat anders voor een fatsoenlijke ontvangst van de toeristen in Werkendam en de Biesbosch en laat jullie eigen burgers en de toeristen, op een fatsoenlijke manier genieten van de fietsdijk langs het Steurgat met het uitzicht over een stukje onvervalste Biesbosch. Gooi de politieke geschillen van dit probleem overboord en zet er gezamenlijk jullie schouders onder en lost genoemd probleem snel op”. Burgers en passanten zullen jullie er dankbaar voor zijn!