hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, November 29, 2006

Dag 334: Noordwaard


Er komt een extra informatieavond over Noordwaard, met vooral aandacht voor de recreatieve aspecten van ontwerpvisie. Omdat vanuit diverse fracties de behoefte bleek aan nadere informatie over m.n. de recreatieve aspecten van de planontwikkeling ontpoldering Noordwaard, wordt hierover een extra informatieavond gehouden op maandag 11 december van 19.30 tot 22.00 uur. Het betreft een extra activiteit van de commissie Grondgebied.
De globale opzet is als volgt: Locatie: gemeentehuis of eventueel Biesboschmuseum Werkendam
Doelgroep: commissie Grondgebied; overige raadsleden, college en ambtenaren eveneens van harte welkomKeuze: bewoners Noordwaard en andere geïnteresseerde burgers gelegenheid geven tot bijwonen; Status: informatieavond (oriëntatie); geen verslaglegging en geen politieke discussies en keuzesProgramma:1. Toelichting nieuwe alternatieven door Bureau Noordwaard (André Rijsdorp en/of Oscar de Kuijer)
Reacties en presentaties door ervaringsdeskundigen, o.a.:
- Ger Duijf, projectleider Nationaal Landschap Het Groene Woud provincie Noord-Brabant;
- Iemand van ANWB en waarschijnlijk iemand van Hiswa en/of Recron
- Iemand vanuit invalshoek natuur en landschap, bijv. NP De Biesbosch