hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 07, 2007

Dag 66: Eenzame Renze


Het CDA blijft de grootste partij van Brabant met 18 zetels. Maar ze heeft wel zetels verloren. Ook Statenleden uit de regio keren niet meer terug. Hadden we tot voor kort drie CDA Statenleden uit de regio met Jack Bakker, Joop Lankhaar (voorheen Reinie Brienen) en Renze Bergsma, nu blijft Renze alleen over. Tenzij de andere regio kandidaten zoveel voorkeurstemmen hebben, maar dat verwacht ik niet.
Het CDA verloor niet alleen in Brabant, ook in de regio gemeenten. In Werkendam zakte ze van 36,9 procent naar 34,8; in Aalburg van 39,4 naar 27,2 en in Woudrichem van 44,5 naar 41,5.