hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, March 10, 2007

Dag 69: Ruimtelijke ordening


Niet ieder dorp kan zijn eigen bedrijventerrein hebben


Vandaag schreef de Volkskrant het eerste artikel in een serie over de Ruimtelijke agenda (meer info op http://www.ruimtelijkeagenda.nl/ ). De ruimtelijke ordening in Nederland was één van de meer besproken thema’s rond de provinciale verkiezingen. Grootste discussiepunt is steeds de verrommeling van Nederland. En de oorzaak daarvan ligt bij bestuurders die geen duidelijk keuzes durven maken, maar steeds een nieuwe woonwijk of bedrijventerrein aan bestaande dorpen en steden plakken, zo werd veelvuldig geschreven.
Het opstellen van de Structuurvisie plus, enkele jaren geleden, is mijns inziens daarom een goed besluit geweest. Er komt een regionaal bedrijventerrein en geen bedrijventerreintjes meer bij ieder dorp. Daarom vond ik het frappant om de te lezen dat tijdens het gesprek van de commissie Bestuur met het bedrijfsleven, er toch weer gepleit werd door het bedrijfsleven voor mogelijkheden om ook in kleinere dorpen uit te mogen breiden of zich te er vestigen.