hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, September 13, 2007

Dag 254: Woningcorporaties


De fractie van het CDA in Werkendam wil haar zorgen uitspreken over de voorgenomen plannen van dit kabinet. Minister Bos wil woningbouwcorporaties dwingen financieel bij te dragen aan het oplossen van problemen in probleemwijken elders in het land. Deze bijdragen van 1200 euro per woning is een andere en aanzienlijk grotere bijdrage dan aanvankelijk is overeengekomen met de koepelorganisatie Aedes.
Het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid door woningbouwcorporatie is ons inziens een goed uitgangspunt. Op onder deze noemer geleverde investeringsprestaties zou ook beter toegezien kunnen worden. Wij moeten echter niet vergeten dat fondsen waarover de corporaties beschikken zijn gevuld met bij elkaar gebrachte dubbeltjes en kwartjes van bewoners van sociale woningbouw.
Inderdaad bewoners in desbetreffende werkgebied van een corporatie. Het is dus geld van de huurders! Aangezien Minister Bos voor de hoofdprijs gaat is de vraag gerechtvaardigd in hoeverre woningbouwcorporaties in het eigen werkgebied vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid nog kunnen investeren zodat de huurders iets terug zien van hun eigen geld.
Dit in aanmerking genomen verzoeken wij dat u bij behandeling van dit plan blijft vasthouden aan de gemaakte afspraak met Aedes.
Indien u echter meent Minister Bos toch in zijn plannen te moeten steunen, dan vernemen wij graag van u hoe van plattelandscorporaties (zoals in onze regio Meander, Woonlinie en Land van Altena) volgens u nog verwacht kan worden dat men in het eigen werkgebied maatschappelijk investeert.