hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, September 14, 2007

Dag 255: Woonmarkt in Tavenu


Zaterdag 20 oktober is een belangrijke dag voor iedereen die in de gemeente Werkendam op zoek is naar een nieuwbouwwoning of een bouwkavel. Op die dag vindt in Tavenu in Nieuwendijk de woonmarkt plaats. De gemeente Werkendam werkt hiervoor samen met Woonservice Meander, Woonlinie en ontwikkelaar Debrug BV. Deze vier partijen geven informatie over nieuwbouwlocaties, duurzaam bouwen, starterswoningen en nog veel meer.

Alle mensen die op de wachtlijst voor nieuwbouwwoningen en bouwkavels staan, krijgen deze week een persoonlijke uitnodiging voor de woonmarkt. Alle andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Inschrijven op de wachtlijst kan elke dag (www.werkendam.nl/woningbouw), maar ook op de woonmarkt zelf. Die markt geeft een overzicht van de nieuwbouwlocaties in de gemeente, waar in de periode tot 2015 in totaal ruim 1.000 woningen gebouwd worden.

Daarnaast geeft de woonmarkt volop informatie over duurzaam bouwen. De gemeente heeft hiervoor ambitieuze plannen, die veelal verder gaan dan wat de wet voorschrijft. Zo zijn er plannen om in Sleeuwijk bijvoorbeeld nulenergiewoningen te bouwen. Woningen waarvan de jaarlijkse energierekening gemiddeld nul euro bedraagt! Ook in het gebruik van bouwmaterialen en de inrichting van de openbare ruimte streeft de gemeente een hoge mate van duurzaamheid na. Hierover zijn afspraken gemaakt met diverse partijen, waaronder de woningcorporaties.

Ook met de moeilijkheid voor starters om een woning te kopen, wordt rekening gehouden. De gemeente heeft afspraken gemaakt met de woningcorporaties over de bouw van starterswoningen, die onder de marktwaarde worden aangeboden. Zowel de gemeente als de woningcorporaties dragen daar financieel aan bij. Terugverkopen van zo’n woning kan alleen aan de woningcorporatie, zodat de woning weer beschikbaar is voor nieuwe starters.

De woonmarkt in Tavenu gaat zaterdagochtend 20 oktober om 09.30 uur open. Om 10.00 uur is er een openingstoespraak door wethouder Luteijn van Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Milieu. Tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Er vinden ook verschillende activiteiten voor kinderen plaats.