hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, December 05, 2007

Dag 336: Streekgeschiedenis


Altijd al willen weten waarom religie zo’n grote rol speelt in het Land van Heusden en Altena. Waarom de strijd tegen water de streekgenoten nog altijd fascineert. En waarom bewoners van d’n Bovendijk zo anders zijn dan die van d’n Benejedijk. In de cursus streekgeschiedenis voor beginners worden al die vragen beantwoord door kenners van de historie uit de streek. Voor nieuwkomers in de streek onmisbaar om in te burgeren, maar ook voor eigen bewoners uitermate leerzaam. In vijf cursusavonden vanaf donderdag 17 januari wordt uitleg gegeven over de prehistorie, Middeleeuwen, moderne tijd, 19e en 20e eeuw door o.a. Cees van Maastrigt, Hildo van Engen, Cees de Gast en Paula Jorritsma.

De lessen worden gegeven op het ’t Willem van Oranjecollege en het Biesboschmuseum. Afhankelijk van de wens van de cursisten kan er nog een bezoek gebracht worden aan het Streekarchief. De kosten voor de vijf lessen zijn 40 euro inclusief koffie en een reader. De organisatie van de cursus is in handen van het Cultuurhistorisch Platform een overlegplatform tussen Streekarchief, Biesboschmuseum, Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a., Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena, Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena en Bibliotheek Altena.

Aanmelden voor de cursus kan door opgave bij het Streekarchief via tel. 0416-691901 of mail info@salha.nl