hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, October 21, 2008

Samenwerken


Samenwerken is een van de belangrijkste succesfactoren voor een in alle opzichten veilig, gezond en veerkrachtig watersysteem. Samenwerken met andere partijen (bijvoorbeeld gemeenten en provincies) vergroot het draagvlak. In de regio dient actief te worden samengewerkt bij het realiseren van de opgaven die het Nationaal Bestuurs akkoord Water en de Kader Richtlijn Water met zich meebrengen.

Bovenstaand citaat is afkomstig uit het verkiezingsprogramma van de Algemene Waterschapspartij. Zij stelt zich onafhankelijk op en geeft aan dat de politiek zich niet mag bemoeien met de Waterschappen. Maar als gesproken wordt over samenwerking levert het toch juist een extra bestuurskracht op dat diezelfde politieke partijen ook vertegenwoordigd zijn in die andere overheden? Samen sterk! Toch?